Üzleti tippek

Kövéreket és karrieristákat támadnak Londonban

Több megosztó hirdetéssel indult az újév Nagy-Britanniában. Egy egészségklub a kövérekre támadt, míg egy brit kampányban a karrierista nőket állították pellengérre.

“Először a kövéreket fogjuk megenni!”- fenyeget egy zöld földönkívüli azon a plakáton, amellyel az egészségesebb testsúlyt reklámozza Nagy-Britannia egyik legnagyobb egészségklubja. Ugyan a klub csupán arra akart rávilágítani, hogy a karácsonyi dínom-dánom több ember számára is pluszkilókat eredményezett, az ijesztgetős reklámot sokan sértőnek találják. A túlsúlyosok mellett néhány normál testsúlyú is nemtetszésének adott hangot, de a reklám eltávolítására eddig még nem került sor.

Egy másik, szintén most megjelent óriásplakáton „A karrierista nők rossz anyák” szlogennel próbálták gondolkodásra bírni a szigetlakókat, a Britain Thinks kampány keretében. Ez a hirdetés sem aratott osztatlan sikert. A Mumsnet internetes portál fórumozói szerint szörnyű a hirdetés, amely általánosít. A plakátok már le is kerültek a londoni buszok oldaláról, s az internetes oldalakról is eltávolítja őket a Beta reklámügynökség. A készítő azonban sajnálkozásának adott hangot, mivel a kampányt népszerűsítő portál (Britain Thinks) és annak mondanivalója a heves tiltakozás miatt teljesen háttérbe szorult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik