Üzleti tippek

Az OMV tankol a kormánynak

admin
admin

2009. 12. 30. 18:25

Az OMV nyerte a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt tendert: minden üzemanyag-kategóriában 2-3 forinttal nagyobb kedvezményt ajánlott a Mol-nál - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő.

A december 19-én aláírt keretszerződés 50 millió liter üzemanyag beszerzésére ad lehetőséget legfeljebb egy éves időtartamra. A nyertes a mindenkori kiskereskedelmi árhoz képest ad kedvezményt, amelynek állandó a mértéke.

A közbeszerzés során az ajánlati ár volt a legfontosabb, 70 százalékos súllyal szereplő bírálati szempont. Az üzemanyagtöltő állomások száma 20 százalékos súllyal esett latba, ebben a kategóriában a Mol tizenhét benzinkúttal többet ajánlott az OMV-nél, azonban a töltőállomások területi eloszlásában az OMV tudott kedvezőbb ajánlatot felmutatni – olvasható Szollár Domokos közleményében.

A központosított közbeszerzési eljárás mintegy ezer intézménynek – köztük például önkormányzatoknak, egyetemeknek, iskoláknak – ad lehetőséget, hogy ne kelljen hosszú és költséges közbeszerzési eljárást lefolytatniuk, hanem gyorsan, egyszerűen és olcsóbban juthassanak hozzá a szükséges üzemanyaghoz.

A gépjármű-üzemanyag és üzemanyagkártya töltőállomási kiszolgálására kötött keretszerződés esetén ez azt jelenti, hogy az érintett intézmények egyedi kártyaszerződést kötnek az eljárásban nyertes ajánlattevővel. Minden egyes intézmény kártyákat kap, azon meghatározza azt a limitet, amekkora összegért az általa üzemeltetett gépjárművek vezetői az OMV üzemanyagtöltőállomás-hálózatán különböző üzemanyagot tankolhatnak – fejtette ki a szóvivő.

Az új szolgáltatóval kötött szerződés nem érinti a nemzetbiztonsági szempontból érzékeny és stratégiailag fontos állami szervezetek egy részének – például a köztársasági őrezred, és a rendőrség – üzemanyagellátását. A feladatot csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltató végezheti el, amely Magyarországon a Mol. A Mol-lal kötött korábbi szerződés 2009. december 31-én jár le.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.