Üzleti tippek

A Microsoft megúszta

Az EU Bizottság megszünteti a Microsoft Corp. ellen a szabad verseny megsértése vádjával indított eljárást, miután a Microsoft beleegyezett, hogy az európai felhasználók számára lehetővé teszi többféle internetes böngésző szabad választását a Windows operációs rendszerhez.

A bizottság azzal vádolta a Microsoftot, hogy saját internetes böngészőjének a piacvezető Windows operációs rendszerhez való kapcsolásával erőfölényével visszaélve megsértette a szabad verseny szabályait.

Brüsszel eltekint minden további birságtól, amennyiben a Microsoft tartja magát vállalásához, hogy a Windows operációs rendszer telepítésekor választási lehetőséget biztosít a különféle internetes böngészők között, azaz a saját Internet Explorer böngészője mellett felkínálja például a Mozilla Firefox, a Google Chrome vagy az Opera böngészőket is alternatívaként, illetve lehetőséget biztosít a böngészők későbbi lecserélésére.

A megállapodás értelmében a számítógép gyártóknak lehetősége nyílik Windows operációs rendszerrel futó személyi számítógépek értékesítésére Internet Explorer böngésző nélkül is.

Brüsszel minden további bizonyíték nélkül az éves globális forgalom 10 százalékát is elérő bírsággal sújthatja a Microsoftot, amennyiben az nem tartja magát vállalásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik