Üzleti tippek

Kiárusít az AOL

Az ICQ azonnali üzenetküldő szolgáltatás és a Bebo közösségi oldal eladását fontolgatja az AOL. Az új tulajdonos az orosz Digital Sky Technologies lehet, amely korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy részesedést szerzett a Facebookban.

A The Wall Street Journal beszámolója szerint a tárgyalások még korai fázisban vannak, a lap információi szerint az AOL elsőként az ICQ-tól válhat meg. A hírek szerint az azonnali üzenetküldő szolgáltatás ára akár 200-300 millió dollár is lehet. A lap tudósítása szerint az orosz Digital Sky Technologies és az AOL között érlelődő megállapodás része lehet a Bebo tulajdonosváltása is. A főleg az Egyesült Királyságban kedvelt közösségi oldal ugyanis nem illeszkedik az AOL új üzleti modelljébe.

Korábban már lehetett hallani olyan híreket a piacon, hogy az amerikai internetes cég megválik a Bebo-tól, amit egyébként alig több mint egy éve szerzett meg 850 millió dollárért. A közösségi oldal azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a beszámolók szerint korántsem tudott olyan sikeressé válni, mint a nagy riválisok, a Facebook és a MySpace.

Bár az ICQ is vesztett egykori népszerűségéből, egyes országokban még mindig igen kedvelt, így például Németországban 12,6 millió, míg Oroszországban 8,4 millió felhasználója van a comScore piackutató cég adatai szerint. A Facebook közel két százalékos tulajdonrészéért 200 millió dollárt fizető Digital Sky Technologies számos orosz internetes vállalkozás tulajdonosa, többek között a legnagyobb oroszországi weboldal, a Mail.ru is a cég portfóliójához tartozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik