Üzleti tippek

MTV-megszorítás – tiltakozó szakszervezet

admin
admin

2009. 12. 09. 20:07

Tiltakozik a Sajtószakszervezet az MTV-t ért forráselvonás miatt.

A Sajtószakszervezet szerdán közzétett állásfoglalása szerint súlyos következményekkel jár a közszolgálatiság, a tájékoztatás, a társadalom önszerveződése és demokratikus működése egészére az a döntés, amellyel az Országgyűlés jelentős összeget vont el a Magyar Televíziótól.

A szakszervezet szerint a megvonás nemcsak a közszolgálati kötelezettségek teljesítését teszi lehetetlenné a Magyar Televízió számára, hanem csökkenti a szakmai-minőségi munka esélyét is, és fokozza a közszolgálatban dolgozó médiaszakemberek kiszolgáltatottságát, amit sem politikai vita, sem üzleti megfontolás nem eredményezhet.

Felszólították az MTV menedzsmentjét, hogy tegyen meg mindent a televízió pozícióinak javítása érdekében, az intézmény működőképességét pedig ne a dolgozók rovására akarja megőrizni.

A Sajtószakszervezet felszólított minden politikai erőt, a kérdésben illetékes szervet és szervezetet, hogy teremtsék meg a közszolgálati intézmények kormányoktól, politikai beavatkozástól független, normatív finanszírozását és adják vissza a társadalomnak a közszolgálati médiát.

Tiltakozását fejezte a Sajtószakszervezet a közszolgálat bármilyen jellegű korlátozása, ez esetben a finanszírozás megvonása általi ellehetetlenítése ellen. Véleményük szerint ugyanis a közszolgálati médiumok hatékony és zavarmentes működése előfeltétele a polgárok szabadságjogai teljesülésének, ezáltal a demokrácia megvalósulásának.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.