Üzleti tippek

Ma távozik hivatalából az ORTT elnöke

admin
admin

2009. 11. 30. 07:25

Távozik hivatalából Majtényi László. Utolsó munkanapján, ha határozatképes lesz a testület, még foglalkozhatnak a kereskedelmi tévékre kiróvandó óriásbüntetésekkel is.

Az előterjesztés szerint a délutáni kibeszélőshow-k miatt az RTL Klubra 54 óra elsötétítés, a TV2-re 105 milliós kötbér kiszabását indítványozta az ORTT irodája. A korábbi adatvédelmi biztos, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet igazgatója október 29-én, egy nappal az országos kereskedelmi rádiós koncessziók odaítélése után mondott le – november 30-i határnappal – a médiahatóság vezetéséről.

“Azon a napon, amikor az Ön jelölését követően az Országgyűlés megválasztott az ORTT elnökének, úgy foglaltam össze elnöki programomat, hogy legjobb tudásom szerint azon fogok munkálkodni, hogy minél közelebb vigyem a médiahatóság működését a közpolitikához, miközben távol tartom a pártpolitikától. Tekintettel arra, hogy ennek a programnak a végrehajtása – függetlenül az intézmény munkájában elért egyéb sikerekről – teljes mértékben lehetetlenné vált, 2009. november 30-i határnappal lemondok elnöki megbízatásomról és testületi tagságomról” – írt az államfőnek és a miniszterelnöknek.

Mint akkor az MTI-nek elmondta, azért november végével távozik, mert időt akar biztosítani az utódját jelölő két közjogi méltóságnak, “hogy keressen egy áldozatot erre a munkára”, és le kívánja zárni a folyamatban lévő ügyeket – nyilatkozta. “Van egy csomó kész programom, ami az elnökséghez kötődik, meg kell írnom a különvéleményeimet az ORTT rossz döntéseihez”, valamint folyik a parlamentben a médiahatóság jövő évi költségvetésének vitája – sorolta. Elnök hiányában a tagok vezetik – előre meghatározott sorrendben – az üléseket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Apa lesz Tabáni István

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.