Üzleti tippek

Felfüggesztette a bíróság a Nap-kelte visszatérését

admin
admin

2009. 11. 25. 16:41

Felfüggesztette a Fővárosi Bíróság a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány azon döntésének végrehajtását, amelyben a Nap-kelte szerződésének visszaállítására kötelezte a közmédiumot - áll egy, szerdán az MTI birtokába jutott végzésben.

A döntés addig érvényes, amíg jogerősen le nem zárul az ügyben folyó – Medveczky Balázs ügyvezető által az MTV ellen indított per.

A köztelevízió legfőbb szerve által hozott határozat bírósági felülvizsgálatáért a pert a gazdasági társaság, azaz a az MTV ellen kellett megindítani.

Szeptember 28-án mondta ki kétharmados többséggel a közalapítvány kuratóriumának elnöksége, hogy jogszabályba ütközik és érvénytelen a Nap-kelte szerződésének felmondása; “az elnökség kötelezi az alelnököt az eredeti állapot helyreállítására. Az ügyből keletkezett esetleges kárért az MTV Zrt. alelnöke felelősséggel tartozik” – állt több résztvevő tájékoztatása szerint a határozatban.

Három nappal korábban bontotta fel – ellehetetlenülésre hivatkozva – a Nap-kelte jövő év végéig szóló szerződését a Magyar Televízió; már aznap kibontakozott a vita a közmédium és a producer között, hogy ezt megfelelő módon tették-e, a kuratóriumi elnökségben pedig arról, hogy volt-e a lépéshez hatásköre az ügyvezető alelnöknek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.