Üzleti tippek

Szigorítanak az autóbontóknál

admin
admin

2009. 11. 24. 21:02

A javítás nélkül beépíthető bontott autó-alkatrészeket kék, míg a javítható vagy felújítható alkatrészeket piros színnel kell megjelölniük az autóbontóknak , és a számlán is fel kell tüntetniük a színjelzést – rendelkezik a miniszter.

Autót bontásra csak regisztrált bontó-hulladékkezelő vállalkozás vehet át, az átvétel előtt a cégnek be kell szereznie a közlekedési hatóság bontási átvételi igazolását –áll a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Az igazolás kiállítása előtt a bontónak a következő vizsgálatokat kell elvégeznie: ha azonosítható a jármű, akkor ellenőriznie kell az alváz- és a motorszám eredetiségét, majd ezeket a számokat össze kell vetnie a bontást kérő által átadott okmányban szereplőkkel. Az adatokat a bontó cég rögzíti a közlekedési hatóság informatikai rendszerében.

A hatóság által ezt követően kiállított bontási átvételi igazolás – egyebek mellett – tartalmazza az átvett jármű tulajdonosának személyi adatait, a nyilatkozatát arról, hogy a járművet nem kívánja tovább üzemeltetni, majd alá is kell írnia. A járműbontó köteles ellenőrizni a kinyert alkatrészek minőségét.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Farkas Flórián tényleg „ment a lecsóba”

Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.