Üzleti tippek

OTP-tulajdon a NeoFM-ben

Az OTP Bank Nyrt. 14,65 százalékos befolyást szerzett az econet.hu Nyrt.-ben - áll a pénzintézet szerdai közleményében. Az econet az éjfélkor induló NeoFM országos kereskedelmi rádió tulajdonosa.

Az OTP közleménye szerint a nap folyamán tájékoztatták arról a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét és az econetet, hogy megvásárolták a cég 7,25 millió részvényét. A korábbi közlemények alapján az OTP Bank részvényvásárlása egy összetett részvénytranzakció része volt, amely az év végéig zárulhat le. Az ügylet végén a Balázs Csaba, az econet.hu igazgatósági tagjának irányítása alatt álló Canongate Investment Kft. 22,18 százalékos részesedéssel rendelkezik majd az econet.hu-ban.

Az econet.hu tájékoztatása szerint az OTP Bank részvényvásárlására nem befektetési céllal, hanem „befektetési szolgáltatási tevékenység keretében, ügyfél részére nyújtott szolgáltatás céljából” került sor július 20-án. A NeoFM néven induló rádió a csütörtöki nap első percétől jogosult műsorszolgáltatásra a nagyobbik vételkörzetű, potenciálisan a lakosság 81 százalékát elérő országos kereskedelmi rádiós frekvencián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik