Üzleti tippek

Híres tervek

Májusra kétszázezer fölé emelkedik az FN.hu látogató­száma – mondja Orosz Györgyi. A hírsite főszerkesztője a cikkek mellé egyre több videotartalmat tervez és bízik a közösségi ügyekben.

– Kinevezése után néhány hónappal megújult az FN.hu. Miért volt szükség a változtatásra?

– Egy online oldal soha sincs kész, mindig kell valamit fejleszteni. Ráadásul két évvel ezelőtt változott utoljára az FN.hu kinézete. A megjelenés pedig kicsit bonyolultabb és összetettebb volt a kívánatosnál. A megújulás célja ezért első lépésben az volt, hogy a site a jelenleginél sokkal letisztultabb képet mutasson.

– Sikerült a tervet megvalósítani?

– Az első visszajelzések többségében pozitívak, aminek kifejezetten örülünk.

– Mit mutatnak a látogatószámok?

– Közvetlenül a váltás után, ahogy az ilyenkor lenni szokott, intenzíven nőtt. Emellett tudni kell, hogy az utóbbi hónapokban is emelkedett a látogatottság, ez pedig a tartalmi fejlődésnek köszönhető. Mostanában akkor vagyunk elégedettek, ha a látogatószám 170 ezer fölött van hétköznaponként. Néhány hónappal ezelőtt ennél jóval alacsonyabb számokról beszélgettünk. Ezen túl pozitív fejlemény, és kifejezetten a megújulásnak köszönhető az is, hogy hosszabb lett az oldalon eltöltött idő.

– Meddig emelkedhet a látogatószám?

– Májusra jóval 200 ezer fölötti átlag-látogatószámot szeretnék elérni. Az elmúlt időszakban 2-3 alkalommal is sikerült olyan rekordokat produkálni, amelyek már közel állnak terveimhez.

– Említette, hogy a mostani változtatás csak az első lépés volt. Várhatók további fejlesztések?

– Igen. Most eljutottunk a letisztultságig, de vannak még céljaink.

– Milyen tartalmakra összpontosít kiemelten az FN.hu?

– Ahogyan korábban is, gazdaságra, politikára, tudományra, sportra, kultúrára. Egymáshoz viszonyított helyzetük attól függően változik majd, hogy éppen mi dominál jobban a közéletben. Bármiről legyen szó, a lényeg, hogy egyre több videót és fotógalériát teszünk a cikkek mellé.

– Mennyire tervezik a látogatók bevonását a site készítésébe?

– E nélkül ma már nem élhet meg internetes oldal. A tizenévesek szinte nem is érdeklődnek olyan médiumok iránt, amibe nem tudnak beleszólni. Mert nemcsak kapni szeretnének, hanem egész egyszerűen maguk is részt akarnak venni a folyamatban.
Az FN.hu-n a látogatók aktiválása érdekében továbbra is működik a Tudósító, amely a megújulás óta az Olvasó küldi címet kapta. Velük még intenzívebb kapcsolatot akarunk építeni. Fejlesztjük blogjainkat is, ezekre már a közeljövőben sor kerül. Keressük továbbá azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek segítségével a közösségi ügyekbe egyre inkább be tudunk szállni.

– Elképzeléseik között szerepel, hogy megszorongatják a leglátogatottabb site-okat?

– Az a cél, hogy megtaláljuk a saját területünket, amelyen igazán sikeresek lehetünk. Nem biztos, hogy ehhez meg kell szorongatnunk másokat. Határtalannak tűnik az óceán, amiben úszkálunk.

– Sikerült már beilleszkednie a csapatba?

– Jó a viszonyom a kollégákkal. Az volt a célom, hogy érezzék, motiválni szeretnék mindenkit. Ebben hiszek. Mert jó érzés megtalálni bárkin azt a „kapcsolót”, amitől „beindul”. Sokat beszélgettünk, és ezeknek szerintem már most van eredménye. És az sem mellékes, hogy egyre több és jó visszajelzést kapok kívülről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik