Üzleti tippek

Építőipar: ismét teljes munkaidőben dolgoznak

Hétfőtől visszatér a heti 40 órás foglalkoztatásra a Zalai Általános Építési Vállalkozó (ZÁÉV) Zrt., amely április óta 35 órás munkarendben foglalkoztatta alkalmazottait - tájékoztatott a társaság elnök-vezérigazgatója.

Baksa Attila elmondta: a megrendelések már tavaly év végén tapasztalt visszaesése miatt április 1-jétől csökkentették dolgozóik munkaidejét, továbbá kisebb mértékű létszámleépítést is végrehajtottak nyugdíjazásokkal és 5-6 ember elbocsátásával.

Most az idei első és második negyedévben meghirdetett közbeszerzési pályázatokon elnyert megbízásaiknak és a korábban szerződött munkáik befejezési határidejének közeledése miatt tudják ismét teljes munkaidőben foglalkoztatni alkalmazottaikat.

A zalaegerszegi társaságnál biztatóbbnak látják a következő évet. Tavaly év végén még csak a tervezett szerződéses állomány 40 százalékára volt megrendelésük, idén azonban már november közepére elérték a jövő évi szerződések az 50 százalék feletti arányt.

A ZÁÉV elnök-vezérigazgatója úgy véli, nagyobb számú magyarországi megrendelésre van szüksége a hazai építőiparnak ahhoz, hogy munkahelyeket is teremtsen, és hogy helyére kerüljön az iparág erkölcsi és anyagi értelemben egyaránt. Ma az árbevétel arányában elért 1-3 százalék közötti nyereség már jónak számít az építőiparban, de az előrelépéshez inkább 5-8 százalékos eredmény lenne az optimális – fogalmazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik