Üzleti tippek

Újabb brit lap szűnik meg

Tovább szűkül az ingyenes lapok piaca Nagy-Britanniában. Az Associated Newspapers tulajdonában lévő London Lite november 13-án jelenik meg utoljára.

A lap 2006 augusztusában jelent meg a brit fővárosban, néhány nappal korábban, mint a konkurens lapkiadó, a News International London Paper kiadványa. Naponta körülbelül egymillióan olvasták az újságot, amelyet 400 ezer példányban terítettek London belvárosának metró és vasútállomásain.

Iparági szakértők már szeptember elején úgy értékelték, hogy meg vannak számolva a London Lite napjai, amelyet sokan az Evening Standard „spoiler” lapjaként aposztrofáltak. A rivális London Paper kiadását szeptemberben beszűntette a News International, nem sokkal később pedig ingyenessé vált az Associated Newspapers kisebbségi tulajdonában lévő Evening Standard. A London Lite-nál 36-an dolgoztak. A vállalat megpróbálja a dolgozók egy részét más részlegekbe csoportosítani, de félő, hogy többen is az utcára kerülnek.

A mostani lapbezárással tovább szűkült az ingyenes lappiac Londonban, csupán három újság maradt a City AM, a Standard és a Metro.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik