Üzleti tippek

A Danubius is perre megy

admin
admin

2009. 11. 04. 07:33

A Sláger Rádió mellett a Danubius Rádiót üzemeltető társaság is keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellen. A frekvenciapereknek nincsen halasztó hatályuk, így a médiahatóság szerződést köthet.

A Fővárosi Bíróság közleménye szerint a médiumok soron kívüli eljárást kértek, amely iránt a bíróság a szükséges intézkedéseket megtette. Emellett kérték „az ideiglenes intézkedés” elrendelését, amelyről a bíróság az ORTT észrevételeit követően hoz döntést.

A szerződések kimenetelét azonban a perek rövid távon nem befolyásolják. A médiahatóság a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási szerződését megkötheti függetlenül attól, hogy a most lejáró koncessziók birtokosai bíróságon támadták meg a pályázat eredményét – mondta Bayer Judit médiajogász.

Az ORTT múlt szerdán, a Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok voksával határozott a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről; a döntést egyhangúlag hozták meg. A kisebbik vételkörzetű, a lakosság 67 százalékát elérő – november 18-áig a Danubius Rádió által használt – jogosultságot az Advenio Zrt., a nagyobbik, 81 százalékos lefedettséget biztosító, most a Sláger Rádió adását továbbító hullámsávot pedig az FM1 konzorcium nyerte el hét évre.

A döntést később bírálta az MDF, míg a liberálisok frakcióvezetője parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, ezt azonban a két nagy párt nem támogatta; a frekvenciadöntés másnapján – november 30-i hatállyal – lemondott tisztségéről Majtényi László, az ORTT elnöke.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.