Üzleti tippek

Bővül a digitális TV-hálózat

A digitális televízió-hálózat lakossági lefedettsége várhatóan tovább bővül az év végéig, december 1-jétől már eléri a 88 százalékot.

Az Antenna Hungária közleményében hangsúlyozza: szeptember végén már a háztartások 1,7 százaléka rendelkezett a digitális TV-adást fogni képes eszközzel, amelyek többsége úgynevezett HD-ready vagy full-HD integrált televíziókészülék. A vevőkészülékek átlagára több mint 50 százalékkal csökkent a MinDig TV szolgáltatás tavalyi indulása óta – fűzik hozzá.

Az AH előrejelzése szerint az árcsökkenésnek, illetve a lefedettség növekedésének hatására az év végéig a magyar háztartások mintegy 4 százaléka rendelkezhet digitális adás vételére képes készülékkel, amely összhangban van a többi európai országban tapasztalt mintáival. A MinDig Tv szolgáltatás keretében jelenleg hét ingyenes – az m1, az m2, a TV2, az RTL Klub, a Duna, a Duna II. Autonómia, illetve az Euronews -, valamint két díjköteles csatorna – az ATV és a HírTV – érhető el.

Az AH 2008. december 1-jén indította el az előfizetési díj nélküli csatornákat tartalmazó digitális földi televíziós szolgáltatást, budapesti, kabhegyi és szentes adóállomásokkal, amelyek az ország mintegy 60 százalékát fedték le. A társaság akkor azt közölte, hogy 2012-1013-ig mintegy 25 milliárd forintot fordít a hálózat fejlesztésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik