Üzleti tippek

Nem hozták rendbe a Malév tőkéjét

Előterjesztés hiányában nem született határozat a Malév magyar nemzeti légitársaság tőkehelyzetének rendezéséről a csütörtökön Budapesten megtartott közgyűlésen - közölte a cég az MTI-vel a közgyűlést követően.

A közgyűlés napirendjén a Malév tőkehelyzetének rendezése szerepelt, de az igazgatóság erről nem terjesztett elő határozati javaslatot.

Mint ahogy arról már egy korábbi cikkében az FN.hu is beszámolt: a Pénzügyminisztérium még a Malév közgyűlése előtt közölte, hogy Oszkó Péter pénzügyminiszter csütörtökön Moszkvában Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel tárgyalt a Malév helyzetének rendezéséről. A magyar fél jelezte, kész a társaság működésének folytatása érdekében tulajdonosi, illetve finanszírozói szerepet is vállalni a légitársaságban.

A tőkerendezés már hosszú ideje napirenden szerepel a légitársaság közgyűlésein. Legutóbb márciusban hárommilliárd forinttal emelte meg a fő tulajdonos, az AirBridge a Malév jegyzett tőkéjét. Akkor a légitársaság jegyzett tőkéje 399 millió forint volt a cégjegyzék szerint.

A május végén jóváhagyott idei üzleti tervből a társaság csak az üzemi szintű veszteséget tette közzé, a mérleg szerintit nem. Eszerint üzemi szinten 2009-ben 6,3 milliárd forint veszteséggel számol a Malév, szemben a 2008. évi 7,9 milliárd forinttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik