Üzleti tippek

Négy magyar vállalkozás a legjobb tíz között

admin
admin

2009. 10. 29. 18:00

Budapesten került sor a 2009-es Európai Vállalkozási Verseny hetedik középdöntőjére, amelyen 22 fiatal magyar vállalkozás is részt vett. Négyen jutottak be a legjobb tíz közé.

Idén először Budapest is házigazdája lehetett a belga European Unlimited idén ötödik alkalommal megrendezett European Venture Contest (Európai Vállalkozási Verseny) egyik középdöntőjének.

A szerdán tartott rendezvényen 41 (közülük 22 magyar) fiatal innovatív vállalkozás mutatta be tevékenységét, eredményeit, aktuális terveit. Közülük összesen 16 (ebből tíz magyar) cég jutott be a következő fordulóba; a legjobb tízben négy magyar vállalkozás található.

Miben versenyeztek?

A résztvevő vállalkozások három fő tevékenységi körben indultak: a legtöbb cég az információs és kommunikációs technológia területéről érkezett, de élettudományokkal és tiszta energiákkal foglalkozó vállalatok is jelentkeztek a megmérettetésre.

A nyolc perces prezentációk után a részt vevő magyar és külföldi szakértők szóban értékelték az elhangzottakat, illetve többféle szempont alapján – többek között az üzleti potenciál, a cégprofil és a befektetői érdeklődések alapján – pontozták is az előadásokat. A pontszámok alapján határozták meg a győztesek tízes listáját. Ezek után került sor további hat magyar vállalkozás kiválasztására, a szabályok értelmében ugyanis a fogadó ország tíz legjobb vállalkozása mindenképpen továbbjut a düsseldorfi fordulóra.

A legjobb magyarok

A legjobb tíz közé négy magyar vállalkozás került be. A Dolphio Consulting Kft a megbízó vállalatok logóinak különböző médiumokban való megjelenését elemzi mesterséges intelligencia segítségével. A Gravity R&D az online kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásoknak nyújt szakmai segítséget abban, hogy azok valóban személyre szabott ajánlatokat adhassanak potenciális vásárlóiknak.

A Holografika Kft a 3D-s megjelenítés terén dolgozik újabb és újabb újításokon. Az élettudományi szekcióban indult az Immunogenes Kft, amelyik különleges, kifejezetten költséghatékony gyógyszerkísérletekre létrehozott transzgenikus állatokat kínál gyógyszercégeknek.

És akik szintén továbbjutottak

A düsseldorfi fordulóba ezen kívül a genetikai vizsgálatokhoz különlegesen hatékony számítókapacitásokat kínáló Chemistry Logi Kft, a közlekedésbiztonságot az intelligens megfigyelőrendszerek fejlesztésével segítő Intellio Kft, a sebészeti eljárásokat egy újabb, csúcstechnológián alapuló eszközzel támogató Medimass Kft, egy új, zéróemissziós gépjármű fejlesztésén dolgozó MooLInvest Kft, a pl. parkoláshoz mobil mikropayment fizetési rendszereket kínáló MS Systems, és az ugyancsak e-kereskedelmi megoldásokat fejlesztő Scarab Research jutott tovább.

Az európai vállalkozási versenyről

A kifejezetten fiatal, innovatív vállalkozások láthatóvá tételére és támogatására létrejött versenyt a European Unlimited évente rendezi meg. Idén Budapesten kívül Európa még kilenc európai helyszínen (Gentben, Düsseldorfban, Londonban, Bécsben, Pamplonában, Koppenhágában, Torinóban, Luxemburgban, illetve a Lisszabonhoz tartózó Cascais-ban) tartottak, illetve tartanak hasonló középdöntőt.

Ezek után kerül majd sor a Düsseldorfban tartott European Venture Summit-ra, ahol a továbbjutott vállalkozásokból a legjobb 25-öt választják ki; a döntőre december 15-én, Barcelonában kerül sor. Itt dől majd el, ki lesz 2009 legjobb innovatív vállalkozása, illetve hogy ki nyeri el a címmel járó 90 ezer eurós jutalmat. A budapesti rendezvény a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásában valósult meg; a magyar cégek kiválasztását pedig az ITD Hungary koordinálta.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.