Üzleti tippek

Klímagyárat adtak át Perkupán

Átadták Magyarország első környezettudatos klímagyárát Perkupán. Alternatív energiafelhasználásra alkalmas berendezések is kikerülnek a GenexAir üzemből.

A magyar tulajdonú Genex Zrt. Perkupán építette fel Közép-Európa egyetlen klímagyárát, amelynek létrejöttével, közel 20 év után újra beindul a klímatechnikai ipar Magyarországon.

A ma átadott, 3 milliárd forintos beruházásból létesült, világszínvonalú üzemből olyan geotermikus hőszivattyúk és speciális klímaberendezések kerülnek ki, amelyek a környezetvédelem korában, a fenntartható környezetre és a megújuló hőenergia termelésre adnak alternatívát.

A térségben az új munkahelyeket teremtő, környezettudatos gyárkomplexumot Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter avatta fel.

Az egykor a térség számos országát ellátó, jó hírű magyar klímagyártás és -fejlesztés közel húsz éve – a rendszerváltás idején – szűnt meg. A ma átadott klímagyár új korszakot indít a hazai és régiós klíma iparban. A gyár hosszú távon itthonról tervezi ellátni a nyugat-európai piacot is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik