Üzleti tippek

Egyre népszerűbb az e-fizetés

Egyre szívesebben vásárolnak a magyarok készpénz használata nélkül. A bankkártya mellett a mobiltelefonos fizetés, a virtuális számla és egyéb online fizetési megoldások is egyre népszerűbbek.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint jelenleg Magyarországon mintegy 9 millió bankkártya van forgalomban. Felmérések szerint ma már a bankkártyával rendelkezők 8 százaléka, azaz több mint 700 000 ember vásárol az interneten, ez közel hétszerese a négy évvel ezelőtti hasonló felmérés alapján készült becslésnek. A bankkártyás fizetések gyakorisága havi 2-3 alkalomról 5-re emelkedett.

A világ fejlett részein az online banki szolgáltatások, elektronikus fizetési megoldások elterjedése miatt a készpénzes fizetés már szinte ritka eseménynek számít.

Hazánkban is egyre több az elektronikusan fizethető szolgáltatás – e-ticket, MobilFizetés, stb. –, a leggyakrabban mégis csak benzinkutaknál, ruha és cipő vásárlásakor, gyógyszertárakban, postán, valamint a könyvesboltokban kerül sor készpénzmentes fizetésre.

A hamarosan megrendezésre kerülő E-Money Symposiumon a mobilfizetés, a virtuális jegyek és az elektronikus számlázás kapcsán a legújabb technológiai trendek, biztonsági eljárások lesznek terítéken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik