Üzleti tippek

Beszállnának a magánfuvarozók a közösségi közlekedésbe

Csak magasabb színvonallal és a tulajdonosi felelősség megteremtésével növelhető a közösségi közlekedés vonzereje.
A magánfuvarozók újra időszerűnek és elengedhetetlennek tartják magántőke bevonását, közli a NIT Hungary.

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete NiT Hungary kiáll a közszolgáltatáson kívüli menetrend szerinti autóbuszjáratok indítása mellett.

Az Ipartestület meggyőződése szerint a közösségi közlekedés átalakításának középpontjába többek között a magánvállalkozások bevonását, magasabb színvonalú és költséghatékonyabb szolgáltatások nyújtását és nem utolsó sorban az utasok érdekét kell helyezni, akik elvárják a szolgáltatások minőségének javulását!

A szervezet tagjai, mint ahogy a múltban sem, úgy most sem kiváltságos elbánást kérnek, csupán lehetőséget arra, hogy magas minőségű szolgáltatásaikat akár állami támogatás nélkül, a köz számára hatékonyan biztosíthassák.

Rossz az irány

Figyelve és elemezve a jelenlegi szakmai megszólalásokat az ipartestület meggyőződése, hogy a hazai közlekedési munkamegosztás arányait komoly veszély fenyegeti. A közösségi közlekedés részaránya Magyarországon évről évre csökkenő tendenciát mutat, ami gazdasági és környezeti szempontból egyaránt kedvezőtlen.

Az elöregedő járműpark, a romló minőségű szolgáltatások miatt a közforgalmú közlekedést egyre inkább háttérbe szorítja a személygépjárműves közlekedés. Az Ipartestület ez ellen szeretne érdemben tenni, megmutatva, hogy a közösségi közlekedés lehet európai színvonalú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik