Üzleti tippek

Bekukkanthatunk az APEH titkaiba

Nyílt napot tart az ország valamennyi régióközpontjában és megyeszékhelyen október 28-án az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a mindennapi munka bemutatásával a hivatal fő célja az, hogy a hatósági tevékenység mellett erősítse a szolgáltató jellegéről kialakult képet, s ezáltal is javuljon az adózási hajlandóság.

Bezerédj István reformkori politikus, az első nemesi adózó születésének évfordulóján az adóhatósági nyílt napon az érdeklődők közérthető formában hallhatnak rövid előadásokat az adóügyi kérdésekről, s választ kaphatnak arra a kérdésre is, hogy mi a teendő, ha jön a revizor.

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a végrehajtási, felszámolási eljárások rendszerébe, illetve a fizetési könnyítések kérelmezésének kérdéskörébe.

Az állami adóhatóság intézményeit felkeresők kitölthetik az adózási ismeretekről szóló totót is, s a látogatók, nevük megadása nélkül kitölthetik az adótitok védelmét szem előtt tartva összeállított kérdőívet is. Ennek alapján az APEH kaphat képet arról, hogy ki, milyen módon került kapcsolatba az idén a hivatallal, mit tart jellemzőnek róla és munkatársairól, illetve miért látogatott el a nyílt napon az adóhivatalba.

A bemutatók helyszínén az adóhatóság ötletládákat is elhelyez, s várja a látogatók javaslatait, észrevételeit az APEH munkájáról, tevékenységéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik