Üzleti tippek

Felzárkoznak a közép-európai kkv-k

Kedvezőek a kkv-k kilátásai Közép-Kelet-Európában, jobban növekednek, mint nyugati társaik, így csökken a nyugati és keleti vállalkozások közötti különbség, derül ki az Erste Bank tanulmányából.

Csökken a különbség Európa nyugati és keleti felének mikro-, kis- és középvállalati (kkv) szektora között a közép-kelet-európai nagyobb növekedési potenciál miatt, s a régió kkv-szektorának kilátásai hosszú távon kedvezőek – állapítja meg a bécsi székhelyű Erste Csoport egyik kutatása.

A felmérésben részt vevő mintegy 60 bank a válság ellenére hosszabb távon kedvezően ítéli meg a kkv-szektor bővülési potenciálját, lehetőségeit. A válság nyertesei azok a kis- és közepes cégek lehetnek, amelyek átláthatóan működnek, “cégszerűen” irányítják őket, likvid eszközökkel rendelkeznek, és jól strukturáltan felépített a szerkezetük.

Biczó Anikó, az Erste Bank Hungary vállalati üzletág-igazgatója kiemelte: a kkv-k partnerbankjuktól elsősorban azt igénylik Magyarországon, hogy naprakész információkkal lássák el őket, gyorsan és zökkenők nélkül bonyolítsák le bel- és külföldi pénzforgalmukat, és kedvező számlavezetéshez kapcsolódó szolgáltatásokat kínáljanak nekik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik