Üzleti tippek

Elhunyt a legendás befektetési bankár

Elhunyt Bruce Wasserstein, az egyik legismertebb amerikai befektetési bank, a Lazard elnök-vezérigazgatója, a Wall Street egyik legendás alakja.

Elhunyt a legendás befektetési bankár 1

A 61 éves üzletembert az elmúlt napokban szívritmuszavarokkal kórházban kezelték, de a bank vasárnap még arról számolt be, hogy javul az állapota.

Wasserstein a múlt század 70-es éveiben emelkedett a befektetési bankárok élvonalába, s a következő két évtizedben is jelentős vállalati összeolvadások, felvásárlások végrehajtásában működött közre tanácsadóként. Ezek közé tartozott például az RJR Nabiscónak a Kohlberg Kravis Roberts (KKR) általi megvétele, vagy az AOL és a Times Warner összeolvadása.

Wasserstein 2002 óta állt a Lazard élén, amelyet 2005-ben tőzsdére vitt, s amely a gazdasági válság során is viszonylag erős maradt. A Forbes magazin kétmilliárd dollárra becsülte a bankár magánvagyonát.

Wasserstein halálhírének bejelentése után a Lazard-részvények jegyzését felfüggesztették a New York-i értéktőzsdén, a papír árfolyama ekkor 42,7 dolláron állt, 4,3 százalékkal magasabban előző napi záróáránál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik