Üzleti tippek

Német cég lehet a megmentő a gázválságban

Egy újabb gázválság idején a német RWE segítené a kelet-közép-európai országokat a gázhiány mérséklésében – olvasható a Napi Gazdaságban.

Az RWE AG, Németország második legnagyobb energiaszolgáltatója gázsegélyt adna a kelet-közép-európai országoknak, ha Oroszország ismét elzárná az Európába szállító gázvezetékeit – idézi a Napi Gazdaság a vállalat ellátási és kereskedelmi igazgatóját, Stefan Judischt.

Egy újabb gázválság idején a cég mára teljesen feltöltött készleteiből tudna földgázt biztosítani, és arra számít, hogy más forrásokból is tudna gázt szerezni. Természetesen ez a mennyiség nem tudná hónapokig pótolni a Gazprom szállításait, de a rövid távú gondokat enyhíthetné.

Az RWE, és vetélytársa, az E.On AG már szállított gázt Olaszországba és Szlovákiába a januári gázválság idején. Európa most sokkal felkészültebben várja a telet, mint tavaly, pillanatnyilag gázfelesleg van a piacon – mondta Jean-Arnold Vinois, az Európai Unió energiabiztonsági hivatalának vezetője, aki szerint a felhalmozott európai gázkészletek mennyisége októberben éri el a csúcsot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik