Üzleti tippek

Sukorón nem lesz kaszinó

Tárgyalásos úton, vagy kikényszerítve, de érvényteleníti a sukorói telekcserét a Pénzügyminisztérium, így a Velencei-tó partján nem épül kaszinó. Máshol a térségben viszont épülhet.

A pénzügyminiszter pénteken felkérte a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnökét, hogy a Magyar Nemzeti Vagyongazdálkodási Zrt. haladéktalanul kezdjen egyeztetést Joav Blummal, a sukorói telekcseréről, annak érdekében, hogy helyreállítható legyen az eredeti – telekcsere előtti – állapot – olvasható a pénzügyi tárca lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Sukorón nem lesz

Arra az esetre, ha a tárgyalások 30 napon belül nem vezetnek eredményre, a pénzügyminiszter felkérte a tanács elnökét, intézkedjen: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a szükséges jogi lépéseket tegye meg a csereszerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében.

A Pénzügyminisztériumban a sukorói telekcserével kapcsolatos korábban megkezdett vizsgálat tovább folytatódik, annak ellenére, hogy e témában megérkezett az MNV Zrt. saját vizsgálati jelentése.

Máshol lehet

Miután a KC Bidding Kft. megnyerte a Közép-Dunántúl Régió területén létesítendő I. kategóriájú játékkaszinó üzemeltetésére vonatkozó koncessziós pályázatot, a társasággal pénteken létrejött a koncessziós megállapodás.

A pályázati kiírás alapján a koncessziós szerződésben a megvalósítás helyszíneként a Közép-Dunántúli Régió szerepel. A befektetőcsoportnak a régión belül van lehetősége a jogszabályoknak megfelelő kaszinó projekt megvalósítására, a szerződés tehát nem rendelkezik a beruházás pontos helyszínéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik