Üzleti tippek

Hazarendeli Bomberát az MTV

A Magyar Televízió (MTV) nehéz anyagi helyzete miatt hazahívja New York-i tudósítóját, felmondja a megállapodásait külföldi tévékkel és hazai hírügynökségekkel is - írja az Index pénteken.

A Magyar Televízió nehéz anyagi helyzete miatt újabb leépítésekre és megszorításokra kényszerül – értesült a lap. A hírigazgatóságot is elérte a válság, ezért az MTV felmondja a szerződést egyes hírügynökségekkel és külföldi tartalomszolgáltatókkal, köztük a CNN amerikai hírtelevízióval, vagy éppen a Híradó előtt a világ több pontjáról élőképeket adó Earth Tv-vel.

Emellett a hírműsorokat készítő igazgatóság felmondja több külsős újságíró szerződését is, sőt hazahívják New York-i tudósítójukat, Bombera Krisztinát. Az újságíró 2007 szeptembere óta vezette a Magyar Televízió tengerentúli irodáját. Ez alatt rendszeresen tudósította az Amerikai Egyesült Államokból az MTV hírműsorait, több mint ezer percben készített beszámolókat, interjúkat, és több mint százszor jelentkezett élőben. Bombera Krisztinát az MTV budapesti központjában olyan új kihívások, feladatok várják, amelyekben műsorvezetői és újságírói kvalitásait, valamint nemzetközi tapasztalatait is hasznosíthatja – áll a televízió lapunknak eljuttatott közleményében.

A brüsszeli tudósítói posztot azonban továbbra is fenntartják, Vígh Zoltán jövőre is hetente többször jelentkezik az Európai Bizottság és az Európa Tanács üléseiről és az Európai Parlament munkájáról.

A hírgyártást is befolyásoló döntések azonban csak 2010. január elsejével lépnek életbe, így Bombera Krisztina is Amerikában marad az év végéig. Az Index információi szerint az újságíró január közepétől a hírigazgatóságon kap munkát, többek közt felmerült, hogy hétvégenként ő vezesse a Híradót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik