Üzleti tippek

Újabb feljelentések várhatók a BKV-nál

admin
admin

2009. 10. 08. 13:05

A BKV felügyelőbizottsága (fb) bekérte a cég három üzemeltetési vezetőjének munkaszerződését. Ők azok, akik feladatkör nélkül dolgoznak és kapnak fizetést, illetve prémiumokat - közölte csütörtökön Vitézy Dávid, a bizottság Fidesz által delegált tagja az fb-ülés szünetében újságírókkal.

Drajkó Imre, Drégely István és Bársony László 2007-ben, az Antal Attila nevéhez fűződő szervezeti átalakításkor kapták meg a posztot, azóta a szervezeti és működési szabályzat szerint nincs feladatkörük – mondta Vitézy Dávid. Hozzátette: Kocsis István vezérigazgató szerint korábban olyan szerződést kötöttek velük, hogy elbocsátásukkor nagyon nagy összegű végkielégítést kellene fizetni, ezért megfontolandó szerződésük felbontása.

Vagy feladatkört kell nekik adni a BKV-nál, vagy meg kell találni a szerződésbontás feltételeit – mondta az fb-tag, hozzátéve: Antal Attila korábbi vezérigazgató nagyon nehéz helyzetbe hozta a BKV-t.

A BKV honlapján lévő fizetési táblázat szerint mindhárom vezető bruttó 972 ezer forintot keres havonta, és 110 százalékos prémiumra, elbocsátásuk esetén pedig 14+3 havi prémiumra jogosultak. Vitézy Dávid hangsúlyozta: bármilyen, az fb-t érintő személyi változásokról döntsön is a Fővárosi Közgyűlés, az nem fogja befolyásolni a vizsgálat lefolytatását.

A felügyelőbizottság döntött arról is, hogy lezártnak tekinti a 2003 óta megkötött munkaszerződésekről és végkielégítésekről készült anyag vizsgálatát. A 400 oldalas dokumentumból kiderül, hogy az eddigi 800 millió forinton felül további 200 millió forintnyi kár érhette a BKV-t, mert olyan összegeket fizettek ki, amelyek a szerződésekből “nem eredhettek” – közölte az fb-tag.

Átfogó vizsgálatot indít az fb a Regőczi Miklós korábbi értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettes részlege által kötött mintegy hatszáz szerződés ügyében is. Vitézy Dávid azt mondta: minden szerződés, amelyet közülük átnézett, tartalmazott valamilyen hibát, ezért újabb feljelentések várhatók. Úgy tűnik, hogy több millió forintot fizettek ki teljesítésigazolás nélkül, és olyan is volt, hogy a kifizetés mögött nem is állt szerződés – tette hozzá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.