Üzleti tippek

Nem kap pénzt a BorsodChem

admin
admin

2009. 10. 02. 08:42

Hosszú távú elkötelezettséget és munkahelymegőrzést vár el a magyar kormány a BorsodChem mindenkori tulajdonosától. Jelenleg az állam sem közvetlenül, sem a Magyar Fejlesztési Bankon, sem más állami szereplőn keresztül nem nyújt hitelt a cégnek.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) közleménye kitér arra is, hogy az állam nem tulajdonos a társaságban. Az NFGM kiemelt figyelemmel kíséri a társaság körül zajló eseményeket, a jelenlegi tulajdonosok és hitelezők, valamint a kínai befektetők közötti tárgyalásokat. A piaci szereplők közötti egyeztetésekbe ugyanakkor a kormány a jelen helyzetben aktívan nem kíván beavatkozni – áll a közleményben.

A dokumentum emlékeztet arra, hogy a vállalat iránti felelősségtől vezérelve a kormány eddig is több intézkedést tett: július 31-én például módosította az egyedi kormánydöntésről szóló szerződést. Ennek értelmében a 2009-2011 közötti időszakban a BorsodChem létszámvállalás tekintetében eltérhet az eredeti szerződéstől oly módon, hogy plusz egy év monitoring-időszak, 2012 során is vállalja az államháztartási bevétel kompenzációját a továbbfoglalkoztatási kötelezettség teljesítésével.

A kormány, tekintettel a válság hatásaira, lehetőséget nyújtott arra is, hogy a SMART pályázatokon támogatást elnyert vállalatok a megváltozott gazdasági körülményekhez igazíthassák szerződéseik teljesítését.

Amennyiben a BorsodChemnél a munkahelyek megőrzése érdekében szükségessé válik az állami beavatkozás, akkor egy tiszta tulajdonosi és rendezett hitelezői struktúrával rendelkező céggel a kormány kész tárgyalásokat folytatni – közölte az NFGM.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.