Üzleti tippek

Kivonult az MSZP a Ma Reggelből

admin
admin

2009. 10. 01. 14:26

Jövő szerdáig, az MTV kuratóriumi elnökségének üléséig nem vesznek részt az MSZP vezető politikusai a köztelevízió Ma Reggel című műsorában.

A Nap-kelte szerződésének felmondása miatt kialakult jogi helyzettel indokolták az MTI-nek az MSZP egyes vezetői, hogy miért maradnak távol az MTV új reggeli műsorától. Kiemelték: nem arról van szó, hogy bojkottálnák a Ma Reggelt, a helyzet tisztázását követően ismét bemennek majd a stúdióba.

A kuratóriumi elnökség szerdai ülésén Medveczky Balázs alelnök elmúlt másfél éves tevékenységét értékelik. Egy nappal korábban, kedden összeül a közalapítvány ellenőrző testülete, amelyhez mind jobb-, mind baloldali pártok által delegált tagok fordulhatnak.

Az MTI úgy tudja, hogy a jobboldal delegáltjai annak megállapítását kérték: a kuratóriumi elnökségnek nem volt joga felszólítani az ügyvezetőt, hogy állítsa helyre a Nap-kelte szerződését; a baloldaliak pedig ennek ellenkezőjét kérték.

Az MTV pénteken értesítette a Nap-kelte és a Nap-nyugta című műsort külső gyártásban készítő St. Plusz Kft. képviselőjét, Gyárfás Tamás producert, hogy a céggel 2010. december 31-éig érvényben lévő szerződés teljesítése lehetetlenné vált. Ezt azzal indokolták, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége szeptember 9-én nem járult hozzá a korábban általa kétszer is támogatott 2,45 milliárd forintos beruházási hitel felvételéhez. A döntés miatt az MTV forráshiányos helyzetbe került, ami csak a kiadások radikális csökkentésével és a bevételek növelésével kezelhető.

Az MTV hétfőn indította útjára Ma Reggel című műsorát. A műsor a korábbi reggeli adásfolyamot is felügyelő közéleti főszerkesztőség égisze alatt készül. Az első nap Semjén Zsolt, a KDNP elnöke is a műsor vendége volt, ezzel megtörve a Fidesz és a KDNP csaknem hároméves bojkottját. Hétfő óta azonban az MSZP-seket nem látni a műsorban.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a Fidesz 2006. október 10-i Kossuth téri nagygyűlésén jelentette be, hogy a Fidesz és a KDNP nem vesz részt a köztelevízió Nap-kelte című műsorában, mert – mint akkor fogalmazott – olyan mélységbe jutott a tévé, amelyhez már nem tudnak asszisztálni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.