Üzleti tippek

Képek Dávid Ibolyáról a Playboyban

Interjú olvasható Dávid Ibolyával a magyar Playboyban. A magát konzervatívnak valló párt elnöke különböző ruhákban látható az erotikus férfimagazinban, s sokat beszél Orbán Viktorról is.

A Playboy című férfimagazin pénteken megjelenő számában Dávid Ibolya különböző ruhákban, egyik képen pedig feltupírozott hajjal látható. A pártelnök Havas Henriknek adott interjújában beszélt egyebek között férjéről, arról, hogy miért lépett be az MDF-be, valamint arról is, hogy 1998-ban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kifejezetten őt akarta miniszternek az MDF-ből.

“Honleányi kötelesség”

Dávid Ibolya felidézte, hogyan lépett be 1989 januárjában az MDF-be. Mint mondta, “honleányi kötelességének” érezte, hogy letegye a voksát a változás mellett. “Kikértem a tagkönyvemet, befizettem a tagdíjamat, gondoltam, hazaviszem, beteszem a kisszekrénybe, és ezzel megtettem, amit kellett. Én jobbára csak jogászkodtam a pártban, szerződéseket, alapító okiratokat szerkesztettem, meg persze próbáltam ösztökélni az embereket arra, hogy ne csak kritizáljanak, de tegyenek is a változásért”.
Az MDF elnöke felidézte azt is, hogyan lett miniszter 1998-ban.
Elmondta, Orbán Viktorral olyan viszonya volt, hogy “miközben az MDF-ből hárman aspiráltak miniszterségre, ő egy negyedikre tett javaslatot, mégpedig személyemre”.

Hozzátette, hogy az előzetes alkut még az előző elnökkel kötötte a Fidesz: egy miniszteri posztról volt szó a közös kormányban, és néhány államtitkárról, amit az MDF tölt be. Hangsúlyozta: Orbán Viktor azt javasolta neki, hogy fontolja meg a szociális és családügyi miniszterséget.

Mint mondta, válasza az volt, hogy ezt nem tudja vállalni, mert van egy szakmája, jogász, ügyvéd, és ezt szeretné kamatoztatni. Aztán Orbán Viktor egy vagy két hét múlva telefonon erősítette meg, hogy igazságügy-miniszterként várja a kormányban – idézte fel az MDF elnöke.

Arra a kérdésre, hogy most tényleg gyűlölik-e egymást Orbán Viktorral, azt felelte: “abban a szóban, hogy gyűlölni, benne van az, hogy ölni, és lúdbőrözik tőle kezem-lábam. Távol áll tőlem”.
Mint mondta, a nyitottságát korrekt partneri együttműködésre rendszeresen deklarálja, utoljára a szélsőségek elleni együttműködésre tett indítványával.

Piacbarát, konzervatív

Arra a kérdésre, hogy lesz-e még miniszter, annyit válaszolt: “ahogy mostanában szokás mondani, készen állok rá”.
Kiemelte: rajta kívül is készen állnak jó néhányan annak érdekében, hogy a piacbarát, konzervatív politika sikerre vigye az országot.

Dávid Ibolya beszélt férjéről, akivel kapcsolatban úgy nyilatkozott: egy tevékeny, elfoglalt jogászember, aki nem kér
abból, hogy “ő Dávid Ibolyáné” legyen.

Úgy fogalmazott: becsüli benne azt, hogy segít és tolerál egy “rögeszmés” feleséget, aki eltűnik napokra a politikába, külföldre, rendezvényekre. “Senkit nem kérek se mellé, se helyette, mert tudom, hogy életemben a legnagyobb támaszom a férjem, akinek az egész harminc év béli különös életemet köszönhetem” – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik