Üzleti tippek

Jó pénzt hoz a Ma Reggel

Kedden közel 900 ezer forint bevételt hozott az MTV-nek az új reggeli műsor – közölte a köztelevízió, amely tovább takarékoskodik: elküldi próbaidős munkatárait és nyugdíjasait, így Vitray Tamást és Szinetár Miklóst is.

Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke szerdán tájékoztatta Gyárfás Tamást, a Nap-kelte producerét a köztévé jogi álláspontjáról, amely szerint a műsor a kuratórium döntésének ellenére nem kerülhet képernyőre – derül ki a köztévé közleményéből.

A Ma Reggel piaci siker, hiszen az új műsor második napján közel kilencszázezer forint hirdetési bevételt hozott, a sáv majdnem telített – írja az MTV. Az intézmény reményei szerint megmarad a műsorsáv kiemelkedő nézettsége és s 98-99 százalékos reklámidő-kihasználtság, így teljesíthető a tervezett, százmillió forintot megközelítő bevétel-növelési terv.

A Magyar Televízió a következő időszakban belső gyártású produkciókat és olyan műsorokat állít képernyőre, amelyeknek felhasználási jogaival már rendelkezik. Lehetetlenné vált ugyanis huszonkettő külső műsorgyártási szerződés teljesítése, ennek következtében több szórakoztató, közéleti és kulturális tematikájú adás nem kerül a képernyőre.

A forráshiányos helyzetben az MTV arra is rákényszerül, hogy megszüntesse a tanácsadói, kutatási, elemzői, hírügynökségi szerződéseket, és azok foglalkoztatását, akik próbaidősként, gyakornokként vagy nyugdíjasként dolgoznak. Ezért távozik Vitray Tamás és Szinetár Miklós – olvasható az MTV közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik