Üzleti tippek

A Nap-kelte bízik a visszatérésben

A Nap-kelte producere bízik abban, hogy a reggeli műsor a napokban visszakerül a Magyar Televízió (MTV) mindkét csatornájára; Gyárfás Tamás kedden azt mondta az MTI-nek: várja, hogy a kuratóriumi elnökség előző esti döntése után mikor veszi fel vele az ügyben a kapcsolatot a közmédium menedzsmentje.

Az MTV vezetősége számára egy belháborút elkerülendő eleve “követendő” a tulajdonosi testület döntése, de “a józan ész alapján is sokkal ésszerűbb és helyénvalóbb egy rossz döntést megváltoztatni, mint makacsul kitartani mellette” – fogalmazott.

A hétfő esti kuratóriumi elnökség idején készenlétben állt az a kör-SMS, amelyben a munkatársakat és az interjúalanyokat arról tájékoztatták volna, hogy kedd reggel ismét a Nap-kelte jelentkezik a nagyobbik köztelevízióban, ám az MTV-ből megkeresést nem kapott – tette hozzá.

Még jobb műsort szeretne

Arra a kérdésre válaszolva, hogy a Nap-kelte a jövőben melyik csatornán jelentkezik majd, Gyárfás Tamás azt felelte, nem a honnan, hanem a hogyan tovább kérdésével foglalkoznak, vagyis azzal, hogy miképp tudja jobbá, színvonalasabbá, még inkább piacvezetővé tenni az MTV reggeli műsorát.

Az ügy tanulságaként említette, hogy “még pártatlanabb, még objektívebb, még plurálisabb műsort” kell készíteniük, még ha ez nem is csak tőlük függ.

Szerződés rögzíti az anyagiakat

Az MTV-nek a Nap-keltével kapcsolatos kiadásairól szólva Gyárfás Tamás azt mondta, az MTV-vel 2010. december 31-ig érvényes szerződése rögzíti: “amennyiben a Vállalkozót megillető reklámidő értékesítéséből befolyó reklámbevételek nem fedezik a költségeket, a kockázatot a Vállalkozó viseli, mint ahogy a nyereség is őt illeti. Ha a szerződésben foglaltakkal szemben az MTV-nek bárminemű költsége van, az csak a saját hibájából fakadhat”.

Közölte: ha az MTV immár képes arra, hogy a műsorait nullszaldósnál jobban készítse el, akkor a jövőben jelentős haszonnal zárhatja az évet.

Hétfő este határozott úgy – az MSZP, az SZDSZ és az MDF által delegált tagok voksával – a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége, hogy jogszabályba ütközik és érvénytelen a Nap-kelte szerződésének múlt heti felmondása. “Az elnökség kötelezi az alelnököt az eredeti állapot helyreállítására. Az ügyből keletkezett esetleges kárért az MTV Zrt. alelnöke felelősséggel tartozik” – idézték a döntést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik