Üzleti tippek

Helyreigazítás – nem bírságolták meg az OTP Magánnyugdíjpénztárt

Az FN.hu-n 2009. szeptember 25-én megjelent „Nyugdíjpénztárakat büntetett a PSZÁF” című cikk a valóságnak nem megfelelő állítást tartalmaz az OTP Magánnyugdíjpénztárról.

A cikk szerint az OTP Magánnyugdíjpénztárt megbírságolta a PSZÁF, mivel a pénztár késedelmesen dolgozta fel az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivataltól (APEH) megkapott tagdíjbevallási és -befizetési adatokat; valamint azért, mert késve küldte meg az adatait a Felügyelet által működtetett Pénztárak Központi Nyilvántartása (PKN) részére.

Az OTP Magánnyugdíjpénztárról közölt állítás nem valós, mert a Pénztár az Adóhatóságtól megkapott bevallás-befizetés adatokat határidőben feldolgozta, a Pénztárak Központi Nyilvántartása részére az adatszolgáltatást határidőben teljesítette, a Felügyelet ez idáig a Pénztárra bírságot nem szabott ki.

A PSZÁF határozatában ezzel szemben ez áll: „… az OTP Magánnyugdíjpénztár 2009. június 30-ig sem valósította meg a PKN és pénztári adatok egyezőségét, ezért 110. § (1) bekezdés a) pontja alapján a határozat 1. a) pontjában foglalt kötelezettséget ismételten előírtam.
A Határozat 1. b) pontjában előírt féléves adategyeztetés a Pénztárat továbbra is terheli, annak teljesítését a Felügyelet folyamatos felügyelés keretében ellenőrzi.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik