Üzleti tippek

Gyárfás még óvatos

A Nap-kelte egyelőre nem reagál a szerződésbontás hírére - közölte Gyárfás Tamás. Az MTI úgy tudja: a stáb készül a hétvégi adásokra, a kuratórium kormánypárti elnöke szerint a felmondás beláthatatlan következményekkel járna.

„A Nap-kelte nem kíván elhamarkodottan reagálni a történtekre, mert az ügy ennél sokkal bonyolultabb és szerteágazóbb” – közölte a távirati irodával Gyárfás Tamás producer. A reggel történtekről annyit mondott, nyolc óra körül irodájában előzetes bejelentés nélkül felkereste őt Dobos Menyhért, az MTV közéleti igazgatója, és közölte, milyen tartalmú dokumentumot kíván átadni. A stúdióvendégként ott tartózkodó (egyébként Gyárfás cégét több esetben jogászként képviselő) Bánáti János azonban azt tanácsolta, ne vegye át az iratot, mert a szerződés felmondásának nem ez a módja.

A Nap-kelte egy vezető munkatársától az MTI úgy értesült: a stáb a történtek ellenére készül a hétvégi adásokra. Egyelőre Medveczky Balázst, a másfél éve elnök nélkül működő közmédium ügyvezetőjét nem sikerült az MTI-nek elérnie. Czeglédi László, az MTV kuratóriumának kormányoldal által delegált elnöke azt közölte: hivatalos tájékoztatást még nem kapott az ügyben, de a felmondás „beláthatatlan következményekkel járna”.

Hozzátette, az ügyben minden felelősség az ügyvezető alelnöké, akinek szerinte nem volt joga a kuratóriumi elnökség hozzájárulása nélkül felbontani a szerződést, amelynek megkötéséhez is a testület jóváhagyására volt szükség. Czeglédi László megemlítette: a kialakult helyzetre tekintettel rendkívüli kuratóriumi elnökségi ülést hívott össze hétfő délutánra.

Helyettese, az ellenzéki jelöltként a testületbe került Balogh László szerint viszont teljesen jogszerű volt a lépés; a szerződéskötéshez valóban szükség volt az elnökség engedélyére, de a médiatörvényben „sehol nem látni nyomát”, hogy a felmondáshoz szükség volna a jóváhagyásukra. A Magyar Televízió pénteki közleményében az áll: új, a hírekre, a politikai, gazdásági és kulturális eseményekre fókuszáló reggeli közéleti műsort indít Ma reggel címmel hétfőtől a közmédium.

A belső gyártásban készülő produkció hétköznaponként reggel fél héttől kilenc óráig lesz képernyőn mindkét csatornán. A lépést az indokolta, hogy Aa Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége nem járult hozzá a korábban általa támogatott 2,45 milliárd forintos hitel felvételéhez. A döntés miatt az MTV forráshiányos helyzetbe került, ami csak a kiadások radikális csökkentésével és a bevételek növelésével kezelhető” – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik