Üzleti tippek

Pénzhiány veszélyezteti a focivébé közvetítését

Nagyon szeretné közvetíteni a jövő évi labdarúgó-világbajnokságot a Magyar Televízió (MTV), de kevés a pénz.

„Az MTV közvetíteni akarja a labdarúgó-világbajnokságot, igaz, még nem tudni, lesz-e pénz erre” – olvasható a köztévé közleményében. A Magyar Televízió nyilatkozatában annyit elismert, nem biztos, hogy a jövő évi költségvetés megvonásai miatt ki tudja fizetni a közvetítés jogdíjait és a gyártás egyéb költségeit.

Tegnap röppent fel a hír, hogy az MTV eladhatja a 2010-es, dél-afrikai labdarúgó-vb közvetítési jogait, sajtóinformációk szerint erről már tárgyalásokat is folytattak az RTL Klubbal. Az Index internetes hírportál értesülése szerint az MTV 800 millió forintért vásárolta meg a sportesemény jogait, a közvetítések költsége ezzel együtt körülbelül 1-1,1 milliárd forintra rúgna. Ennyit spórolhatna a közszolgálati televízió, amely elég nagy bajban van, miután a legújabb költségvetési tervezet szerint 7 milliárd forinttal kevesebbet kapna jövőre az államtól, mint idén. A 25 milliárd forintos üzemben tartási díj mellett a 9,4 milliárdos állami támogatásból mindössze 2,3 milliárd lesz jövőre.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, a Magyar Televízió kuratóriuma a jövő héten dönthet arról, hogy a köztelevízió megtartja vagy továbbadja a jövő évi labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik