Üzleti tippek

Összefogott a közélet a Duna Televízióért

admin
admin

2009. 09. 18. 08:45

Száz közéleti személyiség, művész, egyházi vezető, sportoló, politikus látta el aláírásával az Összefogás a Duna Televízióért című dokumentumot, amelyben azt kérik a tulajdonos Országgyűléstől és a kormánytól, hogy a Duna Televízió ne legyen folyamatosan kiszolgáltatva a politikai széljárásnak, az éves költségvetési vitáknak.

“A Duna Televízió megszületése egyetlenegy alkotással rokonítható, a Lánchíd megépítésével. Mert ahogyan a Lánchíd összeköti a Duna két partját, úgy köti össze a Duna Televízió is az öt földrészen élő magyarságot” – fogalmaznak az MTI-hez eljuttatott felhívás aláírói, akik között – mások mellett – megtalálható Besenyei Péter világbajnok, műrepülő pilóta, Bodrogi Gyula színművész, Boross Péter volt miniszterelnök, Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Bródy János zeneszerző, előadóművész, Cserhalmi György színművész, Csoóri Sándor író, Duray Miklós, a MKP stratégiai alelnöke, Gyarmati Dezső háromszoros olimpia bajnok vízilabdázó, Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Kállai Ferenc színművész, Kasza József, a VMSZ tiszteletbeli elnöke, Markó Béla, az RMDSZ elnöke, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök, Szili Katalin volt házelnök, Törőcsik Mari színművész és Tőkés László európai parlamenti képviselő.

Álláspontjuk szerint a televízió olyan különleges közszolgálati médium, “amely vigaszt nyújt szétdaraboltságunkért, rámutat közös szellemi égboltunk fénypontjaira, mindig, minden esetben keresi a konszenzust, és megteremti az összetartozás érzésének csodáját”.

Mint írták, a Duna Televízió 1996 óta közszolgálati televízió, létjogosultságát pedig éppen az Alkotmány erősíti, amelynek paragrafusa úgy fogalmaz: “a Magyar Köztársaság felelősséget érez a határon túl élő magyarság sorsáért, és előmozdítja a Magyarországgal való kapcsolatok ápolását”.

Az aláírók a televíziót többek között úgy méltatták, hogy kiegyensúlyozottan gazdálkodik, műsorai magas színvonalúak, a nézettségi harcban nem hajlandó elvei és a minőség rovására részt venni. A magyar állam támogatása negyedik éve mégsem emelkedett, még az inflációt sem követi – hívják fel a figyelmet.

“Mi, akik aláírásunkkal erősíteni kívánjuk a Duna Televízió jövőbeli szerepét, kérjük a tulajdonos Magyar Köztársaság Országgyűlését és a mindenkori magyar kormányt, hogy ez a sokat bizonyított nemzeti intézmény ne legyen folyamatosan kiszolgáltatva a politikai széljárásnak, az éves költségvetési vitáknak. Munkáját végre érdemei szerint ismerjék el” – zárul a dokumentum.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.