Üzleti tippek

Fejlesztene a Lukoil

Az orosz olajipari vállalat, az OAO LUKOIL Holdings 3,6 milliárd dolláros befektetést tervez, amellyel egy petrolkémiai üzemet hozna létre Bugyonnovszkban - közölte a társaság pénteken. A LUKOIL és a sztavropoli terület kormánya már aláírták az új üzemről szóló együttműködési megállapodást.

A LUKOIL közleménye szerint a nyersanyagokat a Kaszpi-tengeri területekről szállítanák az üzembe, amelyet – a tervek szerint – 2015-2016 körül indítanának be.

A LUKOIL, a második számú orosz olajtermelő – a magán olajtársaságok közül a legnagyobb – az első félévben napi 1,98 millió hordó kőolajat termelt, 4 százalékkal többet a tavalyi első fél évinél.

A LUKOIL teljes szénhidrogén-termelése az időszakban 2 százalékkal, napi 2,22 millió hordó olajegyenértékre bővült.
A féléves olajtermelés tonnában 48,63 millió volt. A termelést elsősorban a sarkvidéken lévő egyik olajmező kiaknázásának növelése révén bővítette a LUKOIL.

A cég olajfeldolgozása 10,4 százalékkal 29,97 millió tonnára emelkedett az idei első hat hónapban. Az oroszországi olajfeldolgozás 0,3 százalékkal nőtt éves szinten, az országhatáron túli 51,2 százalékkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik