Üzleti tippek

ORTT: nem döntöttek a díjstratégiáról

Nem kapott többséget a médiahatóság szerdai ülésén a koncessziós díjak rendszerének átalakításáról szóló stratégia.

Több tag közlése szerint a szakmai szervezetekkel való egyeztetést követően kerül ismét az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elé a téma – derül ki az MTI híradásából. Mint elmondták: a Fidesz által a testületbe delegált Szalai Annamária javaslata volt, hogy folytassanak konzultációt a kérdésben érintett fórumokkal.

Kedden számolt be arról az MTI, hogy csak egy évre adna könnyítést az ORTT új műsorszolgáltatásidíj-stratégiája a médiumoknak. Júliusban beszélt arról az MTI-nek Majtényi László, az ORTT elnöke, hogy őszre születhet meg a koncepció, amely összegzi a rendelkezésre álló tapasztalatokat. Ennek alapján az ORTT “ha szükséges, beavatkozik”, és megmenti azokat a műsorszolgáltatókat, “amelyek megszűnése nagyon káros lenne”.

“A beavatkozásba valamilyen normatív elemet kell vinni” – tette hozzá Majtényi László, azt hangsúlyozva, nem egyedi döntésekre van szükség, hanem arra, hogy homogén médiapiaci csoportokat kezeljenek egységesen. Emlékeztetett arra: a díjcsökkentéssel kieső pénzek miatt az eddigieknél kevesebb forrást tudnak kiosztani; „az egyik ujjunk megvédése árán a másik ujjunkból vágunk le egy darabot” – fogalmazott akkor a médiahatóság elnöke. Az MTI korábban közölt információja szerint tucatnyi műsorszolgáltató kért díjcsökkentést, de ezek közül csak a Juventus Rádió kérelmét fogadta el az ORTT, amely a többi kérelmezőt arról tájékoztatta, hogy nem egyenként tárgyalják beadványukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik