Üzleti tippek

Újságíró-olimpia Balatonfüreden

Magyarországon rendezik meg idén az OIM (Organisation Internationale des Medias) nemzetközi újságíró szervezet világbajnokságát, az OIM Gamest.

A szeptember 15-én kezdődő újságíró-világjátékokra, amelynek először ad otthont hazánk, 150 résztvevő jelentkezett – közölte Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

A rendezvény Balatonfüred egyik szállodájában lesz, ahol az újságírók játékos, amatőr szinten több versenyszámban – egyebek között íjász-, petanque-, jogging-, minifoci-, strandröplabda-, úszás- vagy pingpongbajnokságon – mérhetik össze erejüket, ügyességüket és tudásukat.

A tucatnyi, főként európai országok újságíróit tömörítő OIM 25 éves múltra visszatekintő sajtóvilágkupája lehetőséget teremt arra, hogy a világ különböző országaiból érkező újságírók kapcsolatokat építsenek egymással és az eseményen részt vevő külföldi politikusokkal, üzletemberekkel. A balatonfüredi rendezvény apropót adhat arra, hogy Magyarország is csatlakozzon a szervezethez.

Róna Iván elmondta, a Magyar Turizmus Zrt. lobbizásának köszönhetően sikerült az OIM Games-t a Balatonra hozni, ennek komoly reklámértéke van. A vendégek egy napot eltöltenek majd a fővárosban is, ahol ízelítőt kapnak a jó magyar ételekből is. Az esemény több mint ezer vendégéjszakát hoz majd az üdülőrégiónak az utószezonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik