Üzleti tippek

A leginnovatívabb vezetőt keresi a Figyelő

admin
admin

2009. 09. 15. 12:30

Idén különleges díjat szeretnének átadni a szervezők a Figyelő TOP 200 gálán. Ezt a díjat nem vállalat, hanem személy kapja; a Figyelő példaképet keres a jövő vezetői számára.

A hetilap keresi azt a vállalatvezetőt, aki cégének irányítása során az elmúlt években a legnagyobb hangsúlyt helyezte az innováció fontosságára, a legjobban aknázta ki a modern menedzsmenttanok eredményességre gyakorolt hatását, és a leginkább példaképe lehet a jövő vállalatainak, üzletembereinek. A díjazottat a gála meghívott vendégeinek szavazatai alapján választjuk ki.

A Figyelő szerkesztőségének szubjektív értékítélete és az eddig beérkezett szavazatok alapján összeállt a jelöltek TOP10 listája. Győztest október 16-én, a TOP 200 Konferencián hirdetnek.

Balogh Levente (Szentkirályi Ásványvíz): Multikkal telített piacon állja a versenyt, nem utolsó sorban termékei folyamatos megújításának köszönhetően. Pontosan tisztában van a marketing jelentőségével, a ráfordítások megtérülésével. Ennek köszönhetőek az olyan innovatív megoldások, mint hogy kampányaiban Luis Figo, Robert de Niro bukkan fel.

Beck György (Vodafone): Különböző iparágakban is kipróbálta magát. Jelenleg egy konzervatívabb iparágban működő, sikeres, menedzsment-technológiáiban is innovatív vállalati vezető.

Bogsch Erik (Richter Gedeon): Az még magával az ágazattal is magyarázható, hogy vállalata arányaiban a legtöbbet költi kutatásra és fejlesztésre a magyar magáncégek közül. Az viszont már vezetői döntés kérdése, hogy ezt a lendületet a válság illetve a kedvezőtlen hazai szabályozás sem fogta vissza. Ennek bizonyítéka a készülő új, debreceni biotech beruházás.

Bojár Gábor (Graphisoft): Az első világszerte ismert magyar szoftvercég alapítója, a küzdőképességéről ismert stratéga. Megújulási képességét és az ország iránti elkötelezettségét is bizonyítja, hogy jelenleg saját műszaki-informatikai tudományokra fókuszáló elit-egyetemet szervez saját vagyonának egy részéből.

Hernádi Zsolt (MOL): A Mol nem pusztán az olajipari fejlesztésekben, új mezők vásárlásában, kitermelési ötletekben és akvizíciókban, de az ellenséges felvásárlók elleni védekezésben is aktív és nagyon innovatív. Megőrizte a cég viszonylagos függetlenségét és számos új projektbe is belefogott.

Jaksity György (Concorde): A pénzügy területén az innovációnak manapság sajátos jelentése van. Ebben a környezetben stratégiai, a társadalmi környezetre is érzékeny gondolkodásával, aktív közéleti szereplésével helyezi előtérbe a vezetői felelősségvállalás fontosságát.

Frédéric Ollier (Sanofi-Aventis): Külföldiként kiemelkedően sok energiát fordít a nyugati vezetői módszerek adoptálására a hazai gyakorlatba, a magyarországi viszonyok megismerésére, és nem csak a saját iparágán belül. Ennek, és a közvetlen, empatikus vezetői stílusának köszönheti, hogy az elmúlt években sikerült elfogadtatnia magát az egykori Chinoin gyógyszervállalat döntően magyar alkalmazottai körében. Egyértelműen az innovációs tevékenység előtérbe helyezésében látja a kiutat a válságból.

Pintér István (Rába): Átalakította a vállalatot, új vállalatirányítási módszereket honosított meg. Ennek köszönhetően a gazdasági válságot már a korábbinál lényegesen kisebbre szabott, rugalmasabb magyar „mini-multi” várta, amely talpon tudott maradni és a profittermelő képessége is viszonylag megmaradt.

Váradi József (Wizzair): Kelet-Közép Európa legnagyobb légitársaságát építette fel. Munkája során jó érzékkel adaptálja azokat a költségcsökkentési és gazdálkodási technikákat, melyek Nyugat-Európában már bizonyítottak a légiközlekedés legújabb kori történelmében. A társaságot alapítása óta irányítja, a nevéhez fűződő eredeti üzleti tervet állhatatosan viszi végig, a befektetők megelégedésére.

Vinnai Balázs (IND): Róla azt mondják, hogy ha a Szilícium Völgybe születik, már globális multi lenne. Talán a legelismertebb magyar „garázscéget” csinálta meg, Mobilfizetéses megoldásokhoz is kínálnak szoftvereket, nagyon jól haladnak a korral és hangsúlyosan szem előtt tartják az ügyfelek igényeit.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.