Üzleti tippek

Nyilvánosak a BKV tanácsadói szerződései

admin
admin

2009. 09. 08. 17:18

A BKV belső ellenőrzése csütörtökre összeállít egy táblázatot a 2003. január 1-től napjainkig történt, 10 millió forintot meghaladó munkaviszony megszüntetéssel kapcsolatos juttatások kifizetéséről, amely tartalmazni fogja a menedzserszerződésekkel rendelkező aktív és passzív munkavállalókat is. Az ugyanerre vonatkozó vizsgálat szeptember 30-ra készül el - közölte a BKV.

Ugyancsak szeptember 30-ig átfogó és részletes kimutatást készít a társaság a felügyelőbizottság számára a 2006. január 1. után kötött szakértői és tanácsadói szerződésekről, valamint az értékesítési és kommunikációs terület minden szerződéséről. A kimutatás a szeptember 30-a utáni felügyelő bizottsági ülését követően megtekinthető lesz a honlapon. Ezzel lehetővé válik az összes 2006. január 1. óta kötött szakértői és tanácsadói szerződés paramétereinek megismerése.

A sajtóban az utóbbi időben napvilágot látott korábbi – a vezérigazgató elődei idejében kötött – tanácsadói szerződések közül a Soda Reklám, a Kornusz és a GPS Capital tanulmányaival kapcsolatban a vezérigazgató a következő, szeptember 14-i felügyelő bizottsági ülésen ad tájékoztatást. Azoknál az eseteknél további vizsgálat várható, ahol feltételezhető, hogy a társaság számára előnytelen szerződést kötöttek.

Kocsis István vezérigazgató már februárban közzétette a honlapon a munkába állását követően kötött tanácsadói szerződéseket. „A BKV, mint közpénzből gazdálkodó társaság célja a nyilvánosság és az átláthatóság biztosítása, így a honlapon továbbra is elérhető valamennyi tanácsadói szerződés Kocsis István 2008. szeptember 1-jei kinevezésétől egészen napjainkig, valamint megtekinthetők a felügyelő bizottsági határozatok is” – áll a közleményben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

NEW YORK, NY - DECEMBER 09: People carry signs addressing the issue of sexual harassment at a #MeToo rally outside of Trump International Hotel on December 9, 2017 in New York City.   Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.