Üzleti tippek

Nyilvánosak a BKV tanácsadói szerződései

A BKV belső ellenőrzése csütörtökre összeállít egy táblázatot a 2003. január 1-től napjainkig történt, 10 millió forintot meghaladó munkaviszony megszüntetéssel kapcsolatos juttatások kifizetéséről, amely tartalmazni fogja a menedzserszerződésekkel rendelkező aktív és passzív munkavállalókat is. Az ugyanerre vonatkozó vizsgálat szeptember 30-ra készül el - közölte a BKV.

Ugyancsak szeptember 30-ig átfogó és részletes kimutatást készít a társaság a felügyelőbizottság számára a 2006. január 1. után kötött szakértői és tanácsadói szerződésekről, valamint az értékesítési és kommunikációs terület minden szerződéséről. A kimutatás a szeptember 30-a utáni felügyelő bizottsági ülését követően megtekinthető lesz a honlapon. Ezzel lehetővé válik az összes 2006. január 1. óta kötött szakértői és tanácsadói szerződés paramétereinek megismerése.

A sajtóban az utóbbi időben napvilágot látott korábbi – a vezérigazgató elődei idejében kötött – tanácsadói szerződések közül a Soda Reklám, a Kornusz és a GPS Capital tanulmányaival kapcsolatban a vezérigazgató a következő, szeptember 14-i felügyelő bizottsági ülésen ad tájékoztatást. Azoknál az eseteknél további vizsgálat várható, ahol feltételezhető, hogy a társaság számára előnytelen szerződést kötöttek.

Kocsis István vezérigazgató már februárban közzétette a honlapon a munkába állását követően kötött tanácsadói szerződéseket. „A BKV, mint közpénzből gazdálkodó társaság célja a nyilvánosság és az átláthatóság biztosítása, így a honlapon továbbra is elérhető valamennyi tanácsadói szerződés Kocsis István 2008. szeptember 1-jei kinevezésétől egészen napjainkig, valamint megtekinthetők a felügyelő bizottsági határozatok is” – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik