Üzleti tippek

Egyetlen pályázó a digitális táblákra

Egy pályázótól érkezett végleges árajánlat szeptember 4-én a digitális táblák beszerzésére kiírt megismételt közbeszerzési eljárásban - közölte Oravecz Péter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szóvivője.

Jelenleg az ajánlatot értékelik, és ha szükséges, hiánypótlást kérnek. Az NFÜ végleges döntése a jövő héten várható: akkor derül ki, hogy elfogadható-e a pályázó ajánlata – mondta a szóvivő. A korábbi tájékoztatás szerint, ha a pályázat eredményesen zárul, akkor az NFÜ úgy számol, hogy a szerződéskötés és kiszállítások előkészítése az eredményhirdetéstől számítva egy-két hónapot vehet igénybe. Így a digitális táblákat a tanév első felében lehetne használatba venni.

Az eljárás eredményeként több mint háromezer lehet azoknak a közintézményeknek a száma, ahol a pályázat révén az oktatási tevékenységeket segítő digitális táblát használhatják majd. A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megbízásából 2008 júniusában írta ki a több mint 24 milliárd forint keretösszegű pályázatot interaktív táblák beszerzésére. A kétfordulós közbeszerzési eljárás első, részvételi szakaszára 2 jelentkező összesen mintegy 20 vállalkozás bevonásával adott be részvételi jelentkezést.

A közbeszerzési eljárás első kísérleténél a digitális táblák beszerzésére 24 milliárd forint állt rendelkezésre, a HP ennek majdnem másfélszereséért vállalta volna a szállítást. Az IBM ugyan árban a meglevő összeg alatt maradt volna, de két olyan alvállalkozót – a Synergont és az Albacompot – vont be a szállításba, amelyeket korábban kartellezésért elmarasztalt a versenytanács. Mivel ezen okok miatt az NFÜ számára egyik ajánlat sem volt elfogadható, a tendert az NFÜ 2009. február 2-án érvénytelennek nyilvánította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik