Üzleti tippek

Székely Ferencet jelölték MTV elnöknek

Az MTI értesülése szerint a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége pénteki ülésén Székely Ferencet jelölte a közmédium elnöki posztjára.

A hírügynökség információi szerint a szocialista, szabad demokrata és MDF-es delegáltak voksait megszerezve a pályázó a minimálisan szükséges 10 szavazatot kapta meg a 15 tagú testületben, míg a Fidesz és a KDNP által bejuttatott öt elnökségi tag Havasi Jánosra szavazott. Ezzel megismétlődött a második és a harmadik pályázat döntője: akkor is az egykori MTV-alelnök, producer és a nagyobbik köztévé határon túli műsorainak szerkesztője kapta a legtöbb voksot, de Székely Ferencnek abban a két menetben nem sikerült megszereznie a jelöltté váláshoz szükséges kétharmados támogatást.

A személyi javaslatról délben kezdődő ülésén dönt a – 21 civil delegálttal kiegészült – nagykuratórium; az eredményességhez e testületnek is kétharmados arányban kell Székely Ferenc megválasztására szavaznia.

Ez a tisztségre kiírt hatodik pályázat azóta, hogy a testület 2007 őszén nem kezdeményezte, hogy újrázhasson a poszton Rudi Zoltán. Ő volt a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta az első MTV-elnök, akinek sikerült kitöltenie négyéves megbízatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik