Üzleti tippek

30 milliós bírság a Hildnek

Több megtévesztő állítást is tartalmaztak a Hild Zrt. 2008-ban közzétett hirdetései, emiatt a Gazdasági Versenyhivatal 30 millió forintra bírságolta a vállalkozást.

A Hild Zrt. főtevékenysége saját tulajdonú ingatlanok adásvétele. Tulajdonosa a ciprusi székhelyű Hild Asset Ltd. Az ügyben ugyancsak érintett Hild Kft. főtevékenysége üzletviteli, illetve egyéb vezetési tanácsadás.

A vizsgálat során a Hild Zrt. arra vonatkozóan semmiféle bizonyítékot nem terjesztett elő, hogy megfelelne a valóságnak az a reklámszlogen, amely szerint „mára már több mint 1000 ügyvéd fogadta és javasolta aláírásra ezeket a szerződéseket”. A társaság azt sem igazolta semmivel sem, hogy az ügyvédek nagyon biztonságosnak tartják életjáradék-szerződéseiket.

Mindezek miatt a GVH megállapította, hogy a Hild Zrt. 2008. augusztus 31-ig a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, azt követően pedig tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott. A jogsértés miatt a GVH a Hild Zrt.-t 30 millió forintra büntette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik