Üzleti tippek

Obama meggyilkolásával viccelődtek

Az amerikai elnök meggyilkolásával viccelődtek a kanadai közszolgálati rádióban, az elhangzottak miatt a helyi médiahatóság bocsánatkérésre szólította fel az adót.

Bocsánatkérésre szólította fel a kanadai rádiókat és televíziókat felügyelő hatóság (CRTC) az ország közszolgálati adóját (CBC), amely egy tavaly szilveszteri műsorában Barack Obama amerikai elnök meggyilkolásával viccelődött. A kanadai médiahatósághoz több mint 250 panasz érkezett a CBC egyik szatirikus adása miatt, amelyben a műsorvezetők a washingtoni Fehér Ház 2008 novemberében megválasztott első színes bőrű lakójáról beszélgettek, és azon viccelődtek, hogy „a fekete Obamát – fehér háttérrel – könnyebb lenne lelőni”. A műsort a francia nyelvű Radio Canada sugározta szilveszterkor.

A CRTC megállapította, hogy a közszolgálati rádió- és televíziós társaság több szabályt is megsértett a tréfának szánt megjegyzéssel. A CBC-nek bocsánatot kell kérnie hallgatóitól, és gondoskodnia kell róla, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő – közölte a médiahatóság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik