Üzleti tippek

Spórol a Magyar Televízió

admin
admin

2009. 08. 24. 17:20

Az új székházra vonatkozó bérleti szerződés módosításával idén másfél milliárd forintot takarít meg a köztévé.

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége 2009. április 8-án hozott határozatában felkérte az MTV alelnökét, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat az óbudai gyártóbázis tulajdonosával a bérleti díj csökkentéséről, valamint vizsgálja meg a forint alapú díjfizetésre való áttérés lehetőségét.
„A köztelevízió számos alkalommal egyeztetett a Millenniumi Média Kft. képviselőivel, majd a tárgyalásokat lezáró megállapodás tervezetét a tulajdonosi testület elé terjesztette. A kuratórium elnöksége augusztus 24-ei ülésén hozzájárult a 2007. március 2-án, szintén kuratóriumi jóváhagyással megkötött szerződés módosításához” – áll a köztévé közleményében.

Hamarosan mindkét fél aláírja a megállapodást, amely értelmében 2009. július 1-jei hatállyal, a szerződés teljes időtartamára és az egész bérleményre vonatkozóan három százalékkal csökken a bérleti díj. A szerződésmódosítás évente mintegy 100 millió forint kiadáscsökkenést jelent az MTV számára.

Az új gyártóbázishoz kapcsolódó megtakarítás az idei évben megközelíti a másfél milliárd forintot. A megtakarítást a bérleti díj csökkenése eredményezi, valamint az a körülmény, hogy egyes épületrészeket a 2007-ben tervezetthez képest később vett birtokba az MTV, és ezen időszakok díjfizetése alól mentesül a köztelevízió. A bérbeadó a késedelmet a birtokba adást követő bérleti díj mentes napok biztosításával kompenzálja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.