Üzleti tippek

Spórol a Magyar Televízió

Az új székházra vonatkozó bérleti szerződés módosításával idén másfél milliárd forintot takarít meg a köztévé.

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége 2009. április 8-án hozott határozatában felkérte az MTV alelnökét, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat az óbudai gyártóbázis tulajdonosával a bérleti díj csökkentéséről, valamint vizsgálja meg a forint alapú díjfizetésre való áttérés lehetőségét.
„A köztelevízió számos alkalommal egyeztetett a Millenniumi Média Kft. képviselőivel, majd a tárgyalásokat lezáró megállapodás tervezetét a tulajdonosi testület elé terjesztette. A kuratórium elnöksége augusztus 24-ei ülésén hozzájárult a 2007. március 2-án, szintén kuratóriumi jóváhagyással megkötött szerződés módosításához” – áll a köztévé közleményében.

Hamarosan mindkét fél aláírja a megállapodást, amely értelmében 2009. július 1-jei hatállyal, a szerződés teljes időtartamára és az egész bérleményre vonatkozóan három százalékkal csökken a bérleti díj. A szerződésmódosítás évente mintegy 100 millió forint kiadáscsökkenést jelent az MTV számára.

Az új gyártóbázishoz kapcsolódó megtakarítás az idei évben megközelíti a másfél milliárd forintot. A megtakarítást a bérleti díj csökkenése eredményezi, valamint az a körülmény, hogy egyes épületrészeket a 2007-ben tervezetthez képest később vett birtokba az MTV, és ezen időszakok díjfizetése alól mentesül a köztelevízió. A bérbeadó a késedelmet a birtokba adást követő bérleti díj mentes napok biztosításával kompenzálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik