Üzleti tippek

Rendőrök zárják be a Citadelláról sugárzó rádiót

admin
admin

2009. 08. 24. 13:20

A Nemzeti Hírközlési Hatóság napokon belül kéri a rendőrség segítségét ahhoz, hogy az engedéllyel nem rendelkező Rise FM rádió adását beszüntethesse a budapesti Citadelláról - mondta Márton György, a hatóság szóvivője.

A hatóság emberei már megpróbáltak érvényt szerezni az adást megszüntető jogerős döntésnek, ám a rádió emberei megakadályozták őket abban, hogy a területre belépjenek, s ezt megtegyék.

Az ügy hátteréhez hozzátartozik, hogy a budapesti 88.1 frekvencián most két adó szól, a Rádió Infórum Kft. által működtetett Pont FM és a Rise FM, ám engedélye csak az előbbinek van.

Márton György kifejtette, mivel a jogerős rádióengedély nem a RiseFM Kft. nevére szól, a rádió törvénytelenül működik, és el kell hallgatnia. Mivel ez eddig nem történt meg, a hatóságnak kell kikényszerítenie, most már a rendőrség segítségét is igénybe véve a jogkövető magatartást a Rise FM részéről.

A Rádió Infórum Kft.-t, mint a 88.1-es frekvencián műsort közvetíteni és készíteni jogosult céget tavaly év végén adták el tulajdonosai a Rise FM Kft.-nek. Később a felek között jogvita alakult ki, aminek végén a korábbi eladók, élve visszavásárlási jogukkal, visszavették a céget. Ezt az MTI információi szerint a Fővárosi Cégbíróság május közepén jogerősen be is jegyezte, s ezzel a RiseFM tulajdonosai elvesztették a jogukat a megvásárolt cég és frekvenciahasználat felett.

Az ezt követő eljárásban az NHH jogerősen kimondta, hogy újra a régi tulajdonosok dönthetnek a sugárzásról, mivel övék a jogosultság.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.