Üzleti tippek

Óriás beruházást nyert a Porr

admin
admin

2009. 08. 24. 18:51

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Porr Építési Kft.-t nyilvánította nyertesnek az M0-ás körgyűrű déli szektorának az M6-os autópálya és az 51-es számú főút közötti szakasza bővítésére kiírt közbeszerzési eljáráson. A cég két hidat is épít a Dunán. A nagynevű útépítő cégek konzorciuma veszített.

A március 28-án megjelentetett felhívásra összesen 3 ajánlat érkezett. Az ajánlattevők között volt a Porr Építési Kft., a Nemzetközi Vegyépszer Zrt., valamint az M-0 déli ág II. Konzorcium (vezetője az A-HÍD Építő Zrt., tagja a KÖZGÉP Zrt., a STRABAG-MML Kft., a MAGYAR Aszfalt Kft., valamint a COLAS Hungária Kft.).

A közbeszerzés nyertese a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó, érvényes ajánlatot benyújtó Porr Építési Kft. lett, nettó 28 milliárd 339 millió 397 ezer 756 forintos ajánlati árral.

A beruházás folyamán az M0-ásnak ezen a szakaszán – a meglévő 2-szer 2 sávos autóút-forgalmának folyamatos fenntartása mellett – megépül a második pálya 26 centiméter vastagságú beton burkolattal. Ezzel az útszakasz 2-szer 3 forgalmi-, plusz leállósávos autópályává bővül.

A fejlesztés része három csomópont átépítése, valamint 11 műtárgy megépítése is, ez utóbbiak közül kettő folyami nagyhíd: a Hárosi Duna-híd, valamint a Soroksári Dunaág-híd. A környezet védelme érdekében 6,8 hektár véderdőt telepít, és 1.300 méter hosszúságban zajvédő falat épít a nyertes vállalkozó.

A beruházás az Európai Unió támogatásával valósul meg, a KÖZOP (Közlekedési Operatív Program) keretében. A munkálatok tervezett befejezési határideje 2012 harmadik negyedéve.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.