Üzleti tippek

Hagyó nem mond le a BKV felügyeletéről

Cáfolta Hagyó Miklós (MSZP)szóvivője, hogy a főpolgármester-helyettes felajánlotta volna Demszky Gábor főpolgármesternek, átadja a BKV felügyeleti jogát.

A hétvégén megműtött Hagyó Miklós nem beszélt betegszabadsága alatt Demszky Gáborral – rögzíti a szocialista főpolgármester-helyettes kabinetirodája által eljuttatott közlemény.

Horváth Éva, a főpolgármester-helyettes szóvivője ezzel cáfolta Nyáry Krisztián városházi kommunikációs igazgató néhány órával korábbi nyilatkozatát. Nyáry Krisztián közlése szerint a Főpolgármesteri Kabinet ülésén Demszky Gábor arról is tájékoztatást adott, hogy a betegszabadságon lévő Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szóban felajánlotta, átadja BKV felügyeleti jogát. Demszky Gábor ebben a kérdésben koalíciós egyeztetést tart szükségesnek – jegyezte meg az igazgató.

Horváth Éva kifejtette, hogy Hagyó Miklós sem ebben a témában, sem a koalíciós szerződés ilyen jellegű részleges módosításáról, sem a főpolgármester-helyettesek közti feladatellátás átalakításáról nem beszélt a főpolgármesterrel. Hozzátette, a legutóbbi olyan megbeszélést, amelyen Demszky Gábor és Hagyó Miklós is részt vett, egy hete, a Főpolgármesteri Kabinet ülése után tartották.

Hagyó Miklós szóvivője emlékeztetett rá, hogy a közműcégek, így a BKV esetében is, a koalíciós szerződésnek megfelelően az MSZP-SZDSZ-felügyelet kérdéskörében Demszky Gábor(SZDSZ) tárgyalópartnere Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke és Steiner Pál fővárosi frakcióvezető. Amennyiben az SZDSZ koalíciós egyeztetést kezdeményez a BKV Zrt. közös felügyeletének részleges megváltoztatásáról, úgy ezen egyeztetés eredményét Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes tudomásul veszi – áll a közleményben.

A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén Demszky Gábor bejelentette, hogy teljes tisztújítást kezdeményez a BKV igazgatóságában és felügyelőbizottságában. A BKV-végkielégítésekkel kapcsolatban pedig a főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ötpárti egyeztetését kezdeményezte.

Az MTI városházi információi szerint Demszky Gábor főpolgármester a múlt hét közepén egyeztetett Burány Sándorral a BKV-nál kipattant végkielégítési botránnyal összefüggő kérdésekről. Burány Sándor és Steiner Pál ezt követően jelentette be sajtótájékoztatón, hogy kezdeményezik Kocsis István BKV-vezérigazgató leváltását, s ehhez kérik a koalíciós partner SZDSZ, valamint az ellenzéki frakciók támogatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik