Üzleti tippek

4+1 a 250 főnél kisebb létszámú nagyvállalatoknak

A 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató nagyvállalatok nem a nagyvállalati munkahelymegtartó támogatásra jelentkezhetnek, hanem a kis- és középvállalkozások számára kiírtra. Emiatt megváltoztatták az eredeti pályázati kiírásokat is, de ez a kkv-kat nem érinti.

A 250 főnél kevesebb dolgozót foglalkoztató nagyvállalkozások 60-70%-os támogatást kaphatnak dolgozóik munkahelyének megőrzéséhez, heti egyszeri képzésére, és az erre az időre eső bér- és járulékköltségre. De nem az augusztus 24.-től elérhető nagyvállalkozói keretből, hanem a májusban megnyitott kkv-sből, aminek feltételei emiatt részben módosultak, tájékoztat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Pontosították azt is, hogy mely kkv-k és nagyvállalkozások nem jogosultak benyújtani pályázatot, továbbá egyértelművé tették, hogy újabb pályázatot csak akkor lehet benyújtani, ha a korábbi pályázat elutasításra került.

Módosult továbbá a Regionális Munkaügyi Központok támogató nyilatkozatához szükséges értékelés, amelynek alapján a 2009. július 27-ét követően benyújtott és elutasított RMK nyilatkozatokat felülvizsgálják.

A pályázat keretében elnyerhető és vissza nem térítendő támogatás mértéke továbbra is 2 millió forinttól 150 millió forintig terjed és akár a projekt elszámolható költségei 100 százaléka is uniós forrásból finanszírozható.

A pályázat beadását könnyíti, hogy elkészült a képzési terv elektronikus változata, amely lehetővé teszi a támogatott pályázók számára, hogy már a feltöltést követően elindítsák a tervezett képzéseket.

A módosult pályázati dokumentáció az NFÜ honlapján olvasható TÁMOP 2.3.3.A-09/1 és TÁMOP 2.3.3.A-09/2 címek alatt.

A támogatás megszerzéséhez DFT-Hungária most térítésmentes segítséget nyújt, és ingyenesen vállalja minden vállalkozás számára a pályázatok beadásának menedzselését. A szolgáltatást a 06 20 338-0696 telefonszámon és a tamop@dft-hungaria.hu e-mail címen lehet igényelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik