Üzleti tippek

Megszűnik a SportKlub+

admin
admin

2009. 08. 12. 17:50

A focira specializálódott csatorna a sportjogok árait felverő DigiSport miatt maradt meccsek nélkül. A SportKlub kézilabdával és vízilabdával vigasztalódik, a Digi pedig még egy sportcsatornát indít.

A Marketing & Média értesülései szerint az IKO Kábeltelevízió szeptember elsején megszünteti a futball-mérkőzések közvetítésére szakosodott SportKlub+ sugárzását. A csatorna közelgő megszűnésének első jele az volt, hogy a UPC augusztus elején kivette a digitális kábelkínálatából a televíziót és egy másik IKO-csatornával, a Fishing & Huntinggal helyettesítette.
Információink szerint az IKO-nál már nem látták üzletileg értelmét, hogy egy ilyen telített piacon két sportcsatornát tartsanak fenn. Pláne, hogy a Digi Kft. érdekeltségébe tartozó új sporttelevízió, a DigiSport nagyvonalúan kezdett alkudozni a különféle – de elsősorban futball – közvetítési jogokra. A korábban szinte értéktelen NBI-es közvetítési jogok árát például 800 millió forintra srófolták fel. Mindezt csak tetézte, hogy az UEFA Bajnokok Ligájához kapcsolódó jogok megszerzésével a TV2 is beszállt a sportközvetítések piacára.

Foci helyett kézilabda
A SportKlub+ helyzetét az nehezítette meg, hogy a sok nézőt vonzó meccseket elkapkodta előlük a többi csatorna, másrészt a hirtelen felpörgött kereslet miatt megdrágultak a futball-jogok, így nehezen tudták volna ellátni a focira szakosodott televíziójukat érdemi műsorral. Gyakorlatilag erre hivatkoznak a kábeltelevízióknak küldött levelükben is.
„A csatorna műsorterjesztőjétől kaptunk egy hírlevelet, melyben közölték, hogy a csatorna szeptember 1-vel megszűnik. Indokaik között említették, hogy a sportcsatornák burjánzása miatt a programok szétszóródnak és áttekinthetetlen az előfizetők számára” – így tájékoztatta pár hete az előfizetőit egy kisebb kábelszolgáltató, a Caracom. A focicsatorna megszűnését egyébként már az Invitel is jelezte az IPTV szolgáltatását előfizetők számára.
A néhány hónap alatt megváltozott piaci helyzet miatt – a meglévő futballközvetítések mellett – két sportág nagyobb hangsúly fog kapni a SportKlub programjában, méghozzá a kézilabda és a vízilabda.

Még egy sporttévé
A SportKlub+ megszűnésével azonban nem csökken a sportcsatornák száma, ugyanis hamarosan elindul a DigiSport2. Az új csatornára azért van szüksége a Digi Kft.-nek, mert a hirtelenjében felvásárolt jogok közül a Premier-ligás és Bundesliga meccsek időpontjai olykor ütik egymást. Ugyanakkor állítólag nem lesz „teljes értékű” csatorna a DigiSport2, mert az egymással párhuzamosan futó meccseket leszámítva a DigiSport műsorát fogja adni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.